Deze appel-peren crumble heeft een heerlijke topping van granola. Dit maakt dat de crumble een krokante laag heeft. Natuurlijk kun je variëren met verschillende soorten fruit, zoals blauwe bessen of rood fruit. Het leuke van dit recept is dat het niet ingewikkeld is. Je voorbereiding kost je ongeveer 10 tot 15 minuten, dan kan het geheel in een keer de oven in. En het resultaat is écht de moeite waard. De bedoeling hier in huis is om de crumble voor 2 dagen te maken, maar dat is nog niet gelukt 😉 We eten het hier als ontbijt én lunch. Bak je graag samen met je kinderen, dan is dit een heel leuk recept om samen te maken.

Crumble Topping

Voor de topping gebruik ik onze heerlijke granola met noten. Deze granola zit vol gemende noten en kaneel. Dit gaat goed samen met de appels en peren, waardoor je een heerlijke combinatie krijgt. Perfect voor een goed begin van de dag. Heb je nog geen gemengde granola besteld, dan kan dat hier

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 2 appels
  • 2 peren
  • 1 el speltmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 sinaasappel
  • 2 el ahornsiroop
  • 1/2 tl vanillepoeder

Topping:

kleine ovenschaal (20 x 15)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Schil de appels en peren, snij ze in kleine stukjes en doe ze in een kom
  • Pers de sinaasappel uit
  • Doe het sap van de sinaasappel, het speltmeel, de kaneelpoeder, het vanillepoeder en de ahornsiroop bij de stukjes appels en peren
  • Roer het goed door en doe het geheel in de ovenschaal
  • Topping:
  • Smelt de kokosolie
  • Meng de granola met de gesmolten kokosolie en roer het goed door
  • Doe het mengsel over de appels en peren en bak het geheel voor 30 minuten in de oven 
  • Laat het eerst minimaal 15 minuten afkoelen
  • Je kunt het zowel warm als koud eten

NOTITIES

Dit recept is 2 tot 3 dagen houdbaar in de koelkast

Wil je graag granola met noten bestellen? Dat kan hier