Appeldonuts met granola, een heerlijke snack voor tussendoor. Deze makkelijk te maken snack heb je in een handomdraai klaar. Dus geen excuus meer om niet verantwoord te snacken 🙂 Door de combinatie van appel, notenpasta en granola krijg je een heerlijke smaak. Je proeft het zoute van de notenpasta, het frisse van de appel en de granola geeft dit tussendoortje een lekkere bite.

Kindertraktatie

Dit verantwoorde tussendoortje is ook heel leuk als traktatie voor kinderen op school. Om het geheel nog wat feestelijker te maken, zou je er nog wat extra sprinkles op kunnen doen. Wat we bij ons wel eens doen is het als toetje eten. De kinderen vinden het heel leuk om de appeldonuts zelf te versieren.

Ingrediënten voor 2-3 personen

Optioneel: Kaneel en vanillepoeder

Zo maak je het

  • Snij de appel in plakken van ongeveer een 1/2 cm
  • Haal het klokhuis eruit
  • Besmeer één kant van de plakken appel met notenpasta
  • Strooi de granola over de appel
  • Strooi er eventueel nog wat kaneel en vanillepoeder over

Wil je graag granola met appel bestellen? Dat kan hier